Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

avatar

Felipe

Forum Legend
Forum Legend
Regulament şi ghid de utilizare - Forumul Constantaciclism.tk

1. Scopul forumului

1.1 Acest forum se adresează în principal iubitorilor naturii si aerului curat, plimbarilor cu bicicleta si nu numai, pentru facilitarea discuţiilor şi schimbului de informaţii pe teme ciclistice. Înregistrarea nu este obligatorie pentru a citi mesajele, dar este necesară pentru a putea scrie mesaje, a deschide subiecte noi de discuţie şi pentru a descărca fişierele ataşate mesajelor. Accesul la forum şi înregistrarea sunt gratuite.

1.2 Explicaţiile termenilor folosiţi:

- cont: un set de informaţii personale (incluzând un nume şi o parolă) ce permit accesul şi identificarea utilizatorilor acestui forum
- topic sau subiect: un grup de mesaje cu o temă comună
- avatar: o imagine de dimensiune mică, asociată unui utilizator şi afişată lângă fiecare mesaj scris de acesta
- ban: interdicţie de accesare a forumului pentru un anumit cont, o adresă sau o gamă de adrese IP, pe o durată de timp precizată sau pe termen nelimitat
- pictogramă sau smiley: o imagine ce poate fi introdusă într-un mesaj pentru a sugera grafic diverse expresii sau sentimente ce nu pot fi reproduse prin text
- semnătură: un text scurt ataşat după fiecare mesaj scris (similar cu o semnătură pe un document scris)

2. Mesaje

2.1 Numărul de mesaje scrise în forum este afişat cu titlu informativ, in funcţie de mesajele scrise puteţi obţine diferite ranguri in ierarhia forumului (dar acest lucru s-ar putea schimba in scurt timp), astfel:
- 0 - 20 posturi - rangul de "Membru începător";
- 20 - 50 posturi - rangul de "Membru avansat";
- 50 - 80 posturi - rangul de "Membru profesionist";
- 80 - 150 posturi - rangul de "Membru veteran";
- 150 - 250 posturi - rangul de "Super membru";
- peste 250 posturi - rangul de "Forum Legend"

2.2 Nu daţi răspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu ştiţi sau nu aveţi ce spune, lăsaţi pe alţii să răspundă. Dacă vă abateţi de la firul discuţiei, mesajul dumneavoastră poate fi editat sau chiar şters de către un moderator sau administrator fără explicaţii suplimentare.

2.3 Folosiţi un limbaj decent, fără atacuri la persoană, jigniri, ameninţari şi expresii vulgare, chiar şi atunci cand folosiţi mesageria privată.

2.4 Înainte de deschiderea unui subiect nou, asiguraţi-vă că nu există deja un topic cu tema dorită în alte secţiuni ale forumului folosind funcţia 'Căutare'. Dacă nu s-a mai discutat, puteţi începe o nouă discuţie încadrând mesajul la secţiunea corespunzătoare. Subiectele deschise în secţiuni nepotrivite vor fi mutate de către administratori sau moderatori acolo unde le este locul fără explicaţii suplimentare.

2.5 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.2 introducerea mesajelor, avatarurilor şi semnăturilor care conţin:

- informaţii despre alte site-uri, magazine, firme dacă nu sunt relevante pentru discuţia în care sunt scrise ("SPAM")
- texte sau imagini pornografice, erotice, rasiste, defăimătoare sau orice alte date în contradicţie cu legislaţia în vigoare
- informaţii care încalcă legea dreptului de autor

2.6 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.1 introducerea mesajelor care conţin:

- text scris folosind limbaj IRC
- mesaje scrise cu majuscule
- text în care există culori fara rost, mai mult de 3 pictograme ('smileys') consecutive, semne de punctuaţie repetate, fara semne de punctuatie, majuscule etc.
- mesaje ce au scop de a atrage atenţia moderatorilor asupra unor mesaje din forum (aceste notificări se trimit către un moderator sau administrator STRICT PRIN MESAJ PRIVAT)
- imagini asociate (avataruri) animate, sau care nu au nici o legatură cu profilul acestui forum (personaje din desene animate, filme, viaţa publică, caricaturi etc)

2.7 Semnăturile nu trebuie să depăşească 3 rânduri de text, iar mărimea scrisului nu trebuie să fie mai mare decât cea a textului din mesaj. Nu se acceptă imagini în semnătură, mesaje publicitare, informaţii despre firme sau magazine sau orice alt fel de informaţie care contravine prezentului regulament. Nu se accepta semnaturi ce au scopul de a atrage atenţia moderatorilor / administratorilor asupra unor mesaje sau actiuni.(aceste notificări se trimit către un moderator sau administrator STRICT PRIN MESAJ PRIVAT)

2.8 Imaginile asociate au o limită a dimensiunii în pixeli şi o limită a mărimii de fişier în kilobytes precizată în momentul înregistrării.

2.9 Încercaţi sa nu citaţi integral mesajul anterior, acest lucru duce la un consum inutil de resurse. Dacă doriţi să răspundeţi ultimului mesaj scris în discuţie, nu folosiţi citarea mesajului. Puteţi cita un mesaj anterior doar dacă doriţi să răspundeţi numai la unele pasaje ale acelui mesaj.

2.10 Nu se acceptă introducerea în mesaj a imaginilor găzduite pe alte site-uri. Acest lucru este incorect faţă de respectivele site-uri (utilizarea conţinutului fără accesarea site-ului respectiv), cât şi deranjant pentru utilizatorii cu conexiuni de viteză redusă. Dacă politica de copyright a celorlate site-uri permite utilizarea conţinutului, imaginile pot fi salvate şi ataşate în mod normal în mesaj.

3. Administratori, moderatori

3.1 Administratorii sunt persoanele care deţin acest forum şi se ocupă atât cu partea sa tehnică, cât şi cu partea administrativă. Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum şi nu răspund în faţa nimănui pentru acţiunile lor.

3.2 Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalţi utilizatori ai forumului şi a interveni în discuţii prin modificarea sau ştergerea mesajelor, urmând în acelaşi timp prezentul ghid. Funcţia de moderator implică responsabilitatea peste o secţiune a forumului sau pe întregul forum, fără a fi necesare explicaţii pentru acţiunile efectuate.

3.3 Orice dispută sau abatere de la regulament a unui moderator va fi semnalată prin mesaj privat unui administrator.

4. Conturi

4.1 Pentru înregistrare şi activarea contului este necesară completarea tuturor câmpurilor cerute, cât şi o adresă de e-mail funcţională. Adresa furnizată va fi folosită doar pentru procedura de înregistrare în forumul constantaciclism.tk şi pentru anunţurile administrative.

4.2 După înregistrare, trebuie să vă completaţi datele personale. Conturile fără datele personale completate în întregime NU VOR FI APROBATE.

4.3 Puteţi renunţa oricând la contul dumneavoastră. Trimiteţi un e-mail sau mesaj privat unui administrator în care cereţi acest lucru, iar contul va fi închis (mesajele scrise de dvs. nu vor fi însă şterse).

4.4 Nu se acceptă la înregistrare ca nume de utilizator adrese de e-mail sau adrese internet. Administratorii îşi rezervă dreptul de a suspenda temporar orice cont care încalcă această regulă până la clarificarea situaţiei.

5. Mesageria privată

5.1 Mesageria privată este un sistem de comunicare între utilizatorii forumului. Informaţiile transmise prin această metodă pot fi citite doar de către cei cărora le sunt adresate mesajele, şi nu apar în secţiunile publice ale forumului.

5.2 Incercati sa evitati trimiterea de informaţii comerciale nesolicitate (SPAM) prin sistemul de mesagerie privată.

6. Sancţiuni

6.1 Încălcarea punctelor 2.3 si 2.4 se pedepseşte cu avertisment 20% (în cazurile speciale, avertismentul poate fi dat într-un procent mai mare). Încălcarea repetată a punctului 2.2 se pedepseşte cu avertisment 20%.

6.2 Încălcarea punctului 2.5 se pedepseşte cu ştergerea imediată a contului şi a mesajelor care încalcă regulile enunţate.

6.3 Incalcarea punctelor 2.6-2.10 se sanctioneaza cu warn de 20% sau mai mare in cazul in care se constata o recidiva.

6.4 Nu se acceptă creearea mai multor conturi de către un utilizator pentru a evita sancţiunile aplicate de administratori şi/sau moderatori, pentru a influenţa rezultatele sondajelor sau în alte scopuri. Sancţiunea în cazul conturilor multiple este ştergerea tuturor conturilor duplicate şi aplicarea unei interdicţii de acces pentru contul cu cele mai multe mesaje scrise, pe o perioadă decisă de administratori.
7. Alte menţiuni

7.1 Situaţiile care nu au fost prevăzute de acest ghid vor fi soluţionate de către administratorii forumului, prin metode având ca scop final buna funcţionare a site-ului şi prevenirea oricărei acţiuni răuvoitoare sau care ar putea prejudicia în orice fel utilizatorii forumului.

7.2 In momentul înregistrării se consideră că aţi fost de acord în totalitate cu regulile acestui ghid. Dacă la momentul introducerii sau a modificării ghidului eraţi deja înscris ca utilizator, acţiunea de a scrie mesaje în continuare înseamnă acceptarea implicită a acestor reguli. Necunoaşterea prezentului regulament nu vă absolvă de sancţiunile acordate ca urmare a încălcării regulilor mai sus enunţate. Dacă nu sunteţi de acord cu Regulamentul, semnalaţi acest lucru unui administrator şi contul dumneavoastră va fi închis (mesajele deja scrise nu vor fi însă şterse).

7.3 Acest regulament se bazează pe respectul reciproc al dumneavoastră faţa de colegii de forum.

7.4 Informaţiile forumului sunt publice, iar răspunderea pentru conţinutul mesajelor aparţine în întregime autorilor lor. Conform "Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe", este interzisă folosirea informaţiilor existente într-unul sau mai multe mesaje fără acordul scris al autorului sau autorilor. În cazul citării unor porţiuni dintr-un mesaj sau a unui sau mai multor mesaje se recomanda precizarea sursei.

7.5 Administratorii forumului îşi rezervă dreptul de a modifica acest regulament fără notificare prealabilă.

Vezi profilul utilizatorului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

 

creează un forum | © PunBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Poti avea un blog